Tipus de naus industrials en venda o lloguer

Són moltes les empreses que ubiquen la seva activitat en un establiment industrial, tant si n’opten per una en venda o en lloguer, cal conèixer els tipus de naus industrials que existeixen i les característiques de cadascuna. T’ho expliquem.

Diferents usos d’una nau industrial

En els últims anys, s’ha notat un increment en les operacions de compra o lloguer d’aquest tipus d’immobles. Són instal·lacions a les quals se’ls hi  pot treure molt partit i ofereixen multitud d’usos donada la gran capacitat que ofereixen. Alguns dels més habituals:

  • Emmagatzematge: les naus industrials que s’usen com a magatzem de diferents tipus de materials acostumen a ser força econòmiques quan el producte no requereix cap condició especial. Com que molts d’aquests immobles ofereixen l’opció de controlar la temperatura de l’interior, es pot emmagatzemar qualsevol mena de mercaderia (aliments, maquinària, productes electrònics…).
  • Taller: l’activitat pròpia dels tallers acostuma a anar acompanyada de sorolls, deixalles, sovint de tractament espacial, etc… Per tant, la ubicació de les naus industrials allunyades dels nuclis urbans i amb sistemes de recollida de deixalles específiques, serà el lloc idoni per a molts negocis que basen la seva activitat en un taller.
  • Vendes en línia: l’exponencial creixement de les vendes per internet fa que moltes empreses deixin de ser intermediaris i esdevinguin proveïdors i distribuïdors directament. Per tant, necessiten tenir el seu estoc en un espai ampli que permeti gestionar-lo correctament.
  • Oficines: sovint hi ha empreses que no requereixen estar ubicades en un emplaçament cèntric, per tant, els hi val la pena traslladar-se a polígons industrials en els quals el preu és més assequible.
  • Grans hipermercats: hi ha molts hipermercats que decideixen situar-se als afores i condicionen naus industrials de gran superfície per a fer-los servir com a locals comercials de venda directa al públic.
  • Pràctiques esportives: gimnasos, rocòdroms, paddels indoor i negocis d’aquest estil troben molts beneficis en les naus industrials. Són pràctiques que requereixen de molt espai.
  • Exposicions: en el cas d’empreses dedicades a treballar amb mobiliari o obres d’art, l’espai que ofereix una nau industrial els hi pot permetre tenir zona d’emmagatzematge i altra zona d’exposició dels seus productes.
  • Rodatges: adaptar tot un espai i convertir-lo en un plató o ser de rodatge és una opció per a projectes de cinema o televisió amb pressupostos més ajustats.

¿Quin tipus de naus industrials existeixen?

Qualsevol immoble destinat a l’activitat industrial ha de complir amb la normativa respecte a la protecció contra incendis. El Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials estableix els requeriments pels diferents tipus de naus industrials. Segons aquesta normativa, es classifiquen en 5 tipologies diferents en funció del major o menor risc de propagació d’un incendi.

Comprar o llogar una nau industrial de tipus A

Es tracta d’immobles que ocupen de manera parcial un edifici, el qual té altres establiments dedicats a altres usos. Es troben dins d’aquesta classificació les naus industrials:

  • Tipus A vertical: les que es troben en part o una planta sencera d’un edifici multipropietat.
  • Tipus A horitzontal: són aquells establiments industrials adossats que comparteixen l’estructura i/o parets amb les naus industrials del costat.

En ambdós casos, la propagació afecta molt directament als espais adjacents.

Per als negocis interessats en una nau industrial de tipus A, en aquests moments disposem d’una nau que fa cantonada i que disposa de molta llum natural. Està ubicada a Teià i té molt bones condicions de venda. Disposa d’una superfície de més de 420 m2, repartits en una planta baixa amb un espai diàfan de 287m2 i dos altells amb oficines condicionades.

També té pàrquing privat. Podeu consultar les dades a la fitxa de l’immoble, o ens podeu contactar i us informem.

Tipus de naus industrials B

En aquest cas, són establiments amb parets, coberta i estructura independents dels edificis del voltant, tant si mantenen una separació de màxim 3 metres entre ells o si estan adossats.

Característiques del tipus de naus industrials C

Aquestes són les naus industrials que ocupen totalment l’edifici, o més d’un, sempre que hi hagi una distància per sobre de 3 metres del més proper. Aquesta separació cal que estigui lliure, no hi pot haver cap element que pugui propagar un incendi.

Del tipus de naus industrials C, disposem en aquests moments d’una molt bona oportunitat per comprar una nau industrial a Cabrera de Mar. Es tracta d’un immoble de 8300m2 de superfície, repartits en dues plantes. Disposa també d’oficines i d’una comunicació directa amb vies principals.

Per a complementar la informació si esteu interessats/des en aquest immoble ens podeu contactar o visitar la fitxa.

Com és una nau industrial de tipus D

Aquesta configuració contempla establiments industrials que ocupen un espai obert, el qual pot estar cobert de tot o parcialment, amb alguna de les seves façanes és totalment oberta, és a dir, no té cap tipus de tancament lateral.

Lloguer o venda de naus industrials de tipus E

Aquest tipus de naus industrials són les que ocupen un espai obert que pot estar cobert fins a un 50% de la seva superfície però que té almenys una de les façanes totalment oberta.

Dins de l’àmplia oferta en naus industrials de la que disposem, estem segurs que trobarem l’opció que estàs buscant. I en cas que necessitis que t’assessorem, els nostres experts de la divisió d’industrial estudiaran el teu cas i t’oferiran la solució que més s’adequa al teu negoci. Truca’ns i en parlem.

Més notícies