Immobiliàries i Coronavirus. Com afecta el sector la Covid-19

La pandèmia generada per la Covid-19 ens ha portat una nova normalitat a tothom. Revisem els factors claus de la relació entre immobiliàries i Coronavirus.

Durant l’estat d’alerta, el sector immobiliari,  com molts d’altres, ha patit una aturada total a escala presencial, potenciant-se el tele treball. No s’han pogut dur a terme activitats com la valoració dels pisos, les visites a immobles o l’atenció presencial a les oficines. A conseqüència de tot això, el sector ha patit una afectació generalitzada que ha implicat l’anulació d’algunes operacions. La gran majoria de transaccions immobiliàries, però, han patit un ajornament.

Perspectives immobiliàries i Coronavirus

S’ha fet una previsió respecte a la tornada a la normalitat del sector i tot indica que fins a finals del 2020 o inicis del 2021. Aquest escenari posterior a la Covid-19 es creu que estarà marcat per factors que seguidament comentem

Baixada de preus dels immobles

Segons les previsions que han llençat diversos centres d’estudis i estadístiques, coincideixen en el fet que a escala general es regularà el preu de l’habitatge al voltant d’un 10%. Aquest ajust de l’import del m2 està sent immediat i es preveu que vagi augmentant a mesura que passin els mesos, fins i tot més de cara a inicis de l’any vinent.

Es creu que aquest factor beneficiarà més a inversors, oferint un bon escenari per ells per la compra de propietats. Es veuen afavorits també per l’increment de la demanda del lloguer d’immobles, ja que moltes d’aquestes persones inversores cerquen una rendibilitat mensual amb aquestes operacions.

Increment de l’oferta de propietats

L’oferta disponible en l’escenari anterior a la pandèmia s’ha mantingut, ja que no hi ha hagut pràcticament operacions. I si a aquest se li suma l’increment de propietats que s’estan posant en venda, obtenim una oferta total de pisos en venda clarament superior a l’habitual.

Manteniment de la demanda

La situació d’incertesa generalitzada provocarà que gran part de la demanda es quedi en stand-by. Hi ha situacions laborals, individuals i familiars, molt complexes que duran com a conseqüència natural  mantenir-se en espera i no fer moviments.

Estratègies per la recuperació enfront de la crisi Covid-19

Un gran volum de famílies o negocis necessitaran un bon assessorament per a prendre decisions respecte al seu habitatge o local. Algunes persones hauran d’esperar a posar l’immoble en venda, altres hauran de posar-lo en lloguer i un altre grup caldrà que es repensi ajustar el preu de venda.

El paper dels experts immobiliaris és clau en totes aquestes variades situacions personals i professionals. Com a assessors, és el nostre deure estudiar bé cada cas i acompanyar de la manera més adequada oferint el suport necessari. Si et cal un acompanyament com aquest, no dubtis en contactar amb el teu assessor immobiliari de confiança.

Més notícies