Ara és el moment ideal per invertir en una nau logística al Maresme

La situació actual de pandèmia ha causat un creixement exponencial de vendes online i aquest fet ha fomentat que les empreses busquin nous espais a naus industrials de Catalunya.

El sector logístic s’ha reactivat i s’han millorat el nombre de transaccions respecte a l’any passat.

Aquest 2021, continuarà l’auge de la logística de proximitat, per l’augment de la digitalització, l’interès dels inversors i la participació de nous sectors, especialment el retail.

En termes d’inversió del sector logístic, especialment a Catalunya, l’interès cap a aquests espais ha augmentat de manera considerable durant el 2020, en particular a la recta final de l’any amb la reactivació de l’economia fins a arribar a un volum d’inversió de 1.428 milions d’euros.

Al conjunt de l’Estat, el creixement de contractació de superfícies logístiques, ha augmentat un 20% respecte a la registrada l’any 2019.

Poca oferta a Catalunya

L’oferta existent a tot Catalunya, se situa en el 3% i a la zona de la primera corona de Barcelona, on s’ubica el Maresme, només arriba a l’1,5% d’estoc disponible. Per això, la falta de terreny és un dels principals problemes del sector i com a conseqüència durant el 2021 es donarà una major importància a la reforma i reconversió d’edificis.

La demanda de naus industrials al Maresme no para de créixer. A Comajuan Finques estem especialitzats en aquest sector i disposem d’un gran ventall de naus industrials al Maresme i Vallès Oriental per a tot tipus d’empreses, negocis i necessitats.

Degut a la situació de creixement del sector, ara és un molt bon moment per invertir en naus logístiques tant en el Maresme, com en el Vallès Oriental (on l’oferta és més àmplia) gràcies a les connexions que ofereix amb Barcelona ciutat i les bones connexions amb Girona.

Les tendències del sector logístic de 2021

Es preveu que a mitjà termini, la demanda d’aquests espais segueixi augmentant a causa del canvi de paradigma de consum. Aquest fet atrau promotors i inversors que busquen noves oportunitats per construir naus logístiques i invertir en el sector.

La implementació constant de l’automatització, una major importància de la logística de proximitat a l’hora d’enviar els productes al consumidor final i la importància de la sostenibilitat, són alguns dels aspectes rellevants que conduiran al creixement del sector logístic.

Quins són els sectors amb major activitat?

Segons dades de CBRE, l’activitat que es preveu per tot aquest 2021, és similar a la registrada l’any 2020 i els sectors amb major presència són alimentació, sector farmacèutic/sanitari, tecnologia i esports.

Des de Finques Comajuan, comptem amb l’experiència per ajudar-te a trobar noves oportunitats tant en l’àmbit de la necessitat de trobar un espai per cobrir noves necessitats empresarials com d’inversió en un sector en ple creixement.

Pots accedir fàcilment a veure les naus  que tenim disponibles fent clic aquí.

Més notícies