Vull vendre el meu pis, i ara què?

Li has donat mil voltes i per fi t’has decidit, creus que ha arribat el moment, potser perquè la família ha crescut i necessites una habitació més o potser perquè ara la casa se’t fa gran i necessites un pis més acollidor. Siguin quins siguin els motius que et porten a deixar casa teva, la qüestió és… que ja ho has dit en veu alta:

Vull vendre el meu pis!

Però seguidament, t’han assaltat mil dubtes:

  • A quin preu el venc?
  • Quina documentació necessito tenir preparada per la venda?
  • Quins són els impostos als quals hauré de fer front durant el procés?

Són molts els punts a tenir en compte a l’hora de vendre un immoble i és per això que t’aconsellem que ho deixis en mans de professionals. Contractar a un expert et pot ajudar a:

– Vendre el pis a preu real de mercat

Molts cops no sabem quin és el valor del nostre pis i el primer que valorem és la suma de diners que en volem treure o no vendre’l per sota de com el va vendre la veïna. Però això és un error, ja que hem de tenir en compte com està el mercat i la competència en el moment de la venda. Un expert ens ajudarà a no valorar-ho només a nivell emocional si no a tenir en compte altres aspectes importants a l’hora de la venda.

– Que l’anunci de la venda de l’immoble arribi a molta gent

Sí, el pots publicar a tots els portals d’internet que et passin pel cap, però no tot és online. Els professionals tenen formes i canals per arribar a molt més públic i fer que la venda sigui molt més ràpida.

– Fer fotos professionals de casa teva

Perquè son clau i part de l’èxit. Unes imatges boniques, cuidades i en les que es pugui apreciar el detall de casa teva, són la millor primera impressió. A més tenen en compte quins elements han de veure’s i quins no, la privacitat, etc. Deixar-ho en mans d’algú que sap el què fa, t’aportarà tranquil·litat.

– Descriure l’habitatge de forma que capti l’atenció dels possibles compradors

Després de les imatges, un bon text. Cuidant l’ortografia i destacant els punts forts de la vivenda.

– Gestionar totes les respostes, trucades, emails, etc. que generi l’anunci

Imagina que a treballar, comprar, cuinar, netejar, estar amb la família, fer les mil gestions diàries… li has de sumar contestar desenes de trucades, missatges, emails, etc. No gaire divertit, veritat?

– Gestionar les visites i fer-ne un registre de seguretat

I si has hiperventilat pensant a contestar totes aquestes peticions, imagina’t gestionant l’agenda i concertant visites. Ho fem per tu i de manera totalment segura, mantenint un registre de tothom que entra a l’habitatge.

– Preparar tota la documentació necessària

Fotocòpia de l’escriptura de compravenda o acceptació d’herència, DNI de tots els titulars, Poder Notarial, nota simple informativa, últim rebut de l’IBI, cèdula d’habitabilitat, certificat d’eficiència energètica, últimes factures de subministraments al dia, Nota d’encàrrec… Pensa que en molts casos no sabem on tenim o a on hem de demanar aquests documents. O que hem de fer si ja no estan en vigor. I has de saber que poden aplaçar la signatura a l’hora de vendre per alguna d’aquestes raons. Per tant, és important que t’asseguris de tenir tota la documentació o deixar-ho en mans d’un agent immobiliari que t’ajudarà amb tots aquests tràmits.

– Analitzar la competencia

I saber en tot moment quina és l’oferta i la demanda del sector.

– Mantenir-te informat de la normativa, durant tot el procés

Amb la tranquil·litat que t’aporta saber que hi ha algú vetllant per tu, que resoldran qualsevol dubte que aparegui durant el procés i que no deixes caps sense lligar. Això, no té preu.

Perquè sí, l’important és vendre casa teva, però no et deixis la pell pel camí!

Més notícies