Tendència a l’alça del mercat d’oficines de lloguer al 2024
oficines de lloguer

Les dades del primer trimestre del 2024 mostren una clara tendència a l’alça en el mercat d’oficines de lloguer. Aquestes xifres esperançadores confirmen una recuperació significativa després dels darrers anys d’incertesa econòmica. A Comajuan Finques, especialistes en gestió i comercialització d’oficines, us oferim una anàlisi detallada de les últimes dades i el seu impacte en el mercat.

Creixement de l’oferta d’espais flexibles

Els espais flexibles continuen guanyant terreny en el mercat d’oficines de lloguer. Empreses de coworking han incrementat la seva presència a Espanya, oferint opcions flexibles per a empreses de totes les mides. Aquestes solucions permeten adaptar-se millor a les noves dinàmiques laborals, marcades pel teletreball i el treball híbrid.

Els sectors més actius

Els sectors més actius en la demanda d’oficines durant aquest trimestre han estat:

  • Tecnologia i Telecomunicacions: Impulsat per la digitalització i l’arribada de noves empreses.
  • Finances i Assegurances: La consolidació de serveis financers ha augmentat la demanda d’espais d’alta qualitat.
  • Consultoria i Serveis Professionals: Moltes firmes estan buscant espais més grans per acomodar l’expansió dels seus equips.

Perspectives pel 2024

Les perspectives per al mercat d’oficines de lloguer al 2024 són optimistes. La inversió estrangera continua sent un dels factors clau, juntament amb la recuperació econòmica i l’estabilització dels preus de lloguer. A més, l’aposta per la sostenibilitat i els espais saludables està impulsant la rehabilitació d’edificis i la construcció de nous espais.

Algunes de les tendències a destacar:

  1. Espais flexibles: Continuaran creixent a mesura que més empreses adoptin el treball híbrid.
  2. Sostenibilitat: Els edificis amb certificacions mediambientals seran els més demandats.
  3. Digitalització: Les empreses tecnològiques seguiran liderant la demanda d’oficines.

Creixement en les grans ciutats

Madrid i Barcelona continuen sent els motors principals del mercat d’oficines. Al primer trimestre, Madrid ha registrat una absorció total de 75.000 m², mentre que Barcelona ha aconseguit més de 45.000 m². Aquestes xifres representen un creixement significatiu respecte al mateix període de l’any anterior.

  • Madrid: La demanda continua focalitzada en zones prime com Azca i Castellana. Els preus de lloguer s’han mantingut estables, tot i que s’espera un augment a mesura que l’oferta de qualitat disminueixi.
  • Barcelona: El mercat ha mostrat una forta recuperació. La digitalització i l’arribada d’empreses tecnològiques han impulsat la demanda d’espais moderns i flexibles.

A Comajuan Finques, ens mantenim a l’avantguarda de les tendències del mercat per oferir les millors solucions a les empreses que busquen espais d’oficines de lloguer. Si necessiteu ajuda per trobar la vostra oficina ideal, poseu-vos en contacte amb nosaltres avui mateix. Tenim la teva oficina !

Més notícies